Spelmarknaden växer när monopolet faller

Svenska spelmarknaden får nya regler från och med den första januari 2019, och detta innebär en hel del förändringar minst sagt och redan nu kan man se tydliga tecken på att spelmarknaden växer – över 50 utländska spelbolag har till exempel ansökt om spellicens i Sverige.

Spelmonopolet är snart borta skriver man på sajten Mult som ofta rapporterar om vad som händer och sker på svenska spelmarknaden och visst har man rätt i det. Men inte bara faller monopolet, dessutom så växer spelmarknaden tack vare den här förändringen i regelverket. Bland annat har över 50 ansökningar om spellicenser inkommit till Lotteriinspektionen och i ett uttalande till Dagens Industri säger man att de allra flesta ansökningarna nog kommit in nu. Dock stänger man såklart inte dörren för fler ansökningar, men om man vill ha sin verksamhet godkänd till årsskiftet är det smart att skicka in ansökan så tidigt man kan. Och visst går det bra för spelmarknaden generellt. I ett telegram från nyhetsbyrån TT står att läsa om hur utländska bolag utan tillstånd ökat sin omsättning på den svenska spelmarknaden upp till 3 miljarder kronor, vilket är en tillväxt om hela 12,5 procent – och detta är alltså vad som väntas fortsätt men med skillnad i att de otillåtna bolagen kommer att vara tillåtna när de skaffat licenserna som krävs. Och visst spås det nya systemet bli en lyckad historia, det är trots allt en kopia av hur andra länder gjort som infört licenserna innan Sverige, såhär skriver till exempel Veckans Affärer:

”Den svenska spelregleringen som införs vid årsskiftet kan förväntas bli framgångsrik eftersom den är en kopia av Danmarks och Storbritanniens spelregleringar som har visat sig vara framgångsrika.” Kom till artikeln här.

Comments are closed.