Bingovarianter

Det finns flera olika typer av bingo som man kan spela online. Dels finns det såkallad klassisk bingo

Det är den vanligaste bingovarianten . Här har bingobrickan totalt fem lodräta och fem vågräta rader och rymmer tjugofem nummer mellan 1 och 75. Klasisk bingo kallas därför ibland för 75-nummers bingo. Spelet pågår, oftast, tills någon  har markerat en rad med fem siffror – vågrätt, lodrätt eller diagonalt  och förstås ropat Bingo. Ibland kan man i klassisk bingo även vara med om att ett visst antal utrop måste ske innan en bingo är klar och då kan flera vinna samtidigt.

Sen finns den bingon som kallas variantbingo. Där spelar du fem omgångar på samma bricka, en bricka innehåller flera delar och varje omgång körs på en del av brickan.

När någon fått full rad på den första delen fortsätter spelet och på nästa del måste man ha två rader innan man får ropa bingo, och så forgår det, tre rader på del tre, fyra på del fyra och full bricka på del fem.

Från Storbritannine kommer 90-munnersbingon, denna version kallas också housey-housey och påminner om variantbingo eftersom man spelar flera omgångar på varje bricka. Varje bricka har femton unika nummer från 1-90 på ett tre gånger niorutors rutmönster, och varje rad har fem nunmrerade rutor och fyra tomma. Du vinner genom att få en full horisontell rad, två fulla horisontella rader eller alla rader på en del av brickan.

Det finns också såkallat mönsterbingo, här är det meningen att spelaren ska lyckas att markera ett förmarkerat  mönster. Mönstret kan variera från att vara ettr symetriskt mönster till att bara handla om vissa markerade siffror.

Till slut har vi den amerikanska bingovarianten som också spelas på  sjuttiofemnummeersbrickor. Men här har man bara tjugofyra nummer eftersom mittrutan i varje bricka är tom och alltså redan markerad. Man kan vinna genom att få  alla fyra härnen markerade, en enkel diagonalrad, horisontell, eller mönsterform kan också ge utdelning.

Comments are closed.