Att spela på nätet

Att internet svämmar över av olika typer av tidsfördriv är inte direkt någon överraskning. Många tröttnar dock efter ett tag på att läsa modebloggar, följa meningslösa diskussioner på Flashback och kolla på filmer med gulliga kattungar på Youtube. De vill helt enkelt ha ett lite mer kvalificerat tidsfördriv.

Det finns många typer av spel på internet som förvisso kostar pengar, men som erbjuder kvalificerad utmaning, och där det dessutom går att tjäna pengar genom tur och skicklighet. Poker och casino på nätet erbjuder både avkoppling, spänning och om man har tur eller är skicklig även en viss ekonomisk förtjänst.

Dataspel har spelats i lite mer än 30 år, men de har fått en nytändning med de senaste årens förbättrade möjligheter till nätverksspel, inte minst över internet. I Sydkorea betraktas dataspel som en sport. Ett av de mest spelade spelen, World of Warcraft, är dock svårt att tävla i. Däremot ger det möjligheter till social interaktion med människor från hela världen.  Det går dessutom att tjäna pengar på sitt ”WoW”-spelande, genom att bedriva handel med de virtuella objekt som används i spelet.

Förutom World of Warcraft finns det många spel som vänder sig till yngre spelare, där köpandet, med riktiga pengar, är en viktig del av spelet. Det kan t.ex. handla om att utrusta virtuella klippdockor med prylar.

Comments are closed.